Praktische informatie

Hier vind je alle praktische informatie rondom de intocht van Sinterklaas in de haven van Veghel.

Waar en wanneer?

Op zondag 19 november 2023 omstreeks 13.30 uur meert de boot van Sinterklaas aan de haven van Veghel. Vanaf 12.30 uur is er echter al van alles te beleven in en om de haven. Rondom de havenkom staan dranghekken zodat er niemand in het water kan vallen! Voor de veiligheid zijn er ook altijd leden van de Onderwatersportvereniging Veghel en de Reddingsbrigade Veghel paraat.

Na de ontvangst in de haven gaat Sint al handen schuddend naar de Zuidkade waar zijn statig vervoer al klaar staat. Van daaruit trekt een kleurrijke stoet richting de Markt. De verwachting is dat de goedheiligman daar rond 15.30 uur arriveert. Op het bordes van het Oude Raadhuis wordt de Sint verwelkomd door de burgemeester of één van zijn wethouders. Daarna kunnen kinderen in de tent op de Markt terecht om Sint de hand te schudden. De Pieten zorgen ondertussen voor vermaak op het marktplein. Rond 16:30 uur vertrekt Sinterklaas om lekker wat te gaan eten, zodat hij ‘s avonds weer uitgerust het dak op kan om jullie schoentjes te vullen!

Gratis parkeren

Rondom de haven, die uitkomt aan het Heilig Hartplein, zijn diverse parkeerplaatsen beschikbaar. Gratis parkeerplaatsen zijn er op het Stadhuisplein, Meijerijplein, Vlas en Graan en de Markt. Ook op de Noordkade kunnen auto’s worden geparkeerd.

Bereikbaarheid

Het centrum van Veghel is goed te bereiken met de auto, maar ook te voet, met de fiets of het openbaar vervoer. Komt u vanaf de A50 Eindhoven neem dan afrit 10 en volg de borden Veghel Centrum. Vanaf de A50 Oss neemt men afrit 11.

Ten tijde van de intocht zijn het Heilig Hartplein, Hoogstraat en Markt vanwege de veiligheid tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Om uiterlijk 17.00 uur zijn alle straten weer vrij toegankelijk!

Per openbaar vervoer is het centrum van Veghel ook goed te bereiken. De centrale bushalte/remise bevindt zich aan het Stadhuisplein. Er stoppen ook bussen bij de halte Bolkenplein. Raadpleeg voor de juiste busdiensten altijd www.9292OV.nl

Kom je uit Veghel? Dan is het advies om lopend of met de fiets naar de haven en de Hoogstraat te komen.

Plattegrond

De haven bevindt zich aan het Heilig Hartplein in Veghel. Vanuit omliggende plaatsen is het Heilig Hartplein goed te bereiken. Bekijk hieronder de routekaart.

Onze sponsoren

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then